Publicerad

Björskogsskolan i Valskog firar 50 år

I samband med höstens terminsstart arrangeras 50-årsjubileum på Björskogsskolan i Valskog. Välkommen att fira tillsammans med elever och personal onsdagen den 22 augusti 2018. Alla är varmt välkomna!

Jubileumsfirandet startar kl. 10 i gymnastiksalen (efter sedvanligt upprop för eleverna vid kl. 8) med högtidligt tal och härlig underhållning. På programmet för dagen finns sedan rundvandring i skolan, lekar tillsammans med eleverna och en utställning där du kan följa skolan genom tiderna. Björskogsskolan bjuder på kaffe/te och Valskogs längsta rulltårta!

Önskar du lunch finns det att köpa i Valskogs centrum hos Perssons Delikatesshandel, du föranmäler antal jubileumsluncher till info@perssonsdelikatesshandel.se

Varmt välkommen till Valskog och Björskogsskolans 50-årsjubileum 2018!

Björskogsskolan 1968-2018

Från skolans invigning 1968 finns följande att läsa:

”En vintrig fredagskväll 1968 i närvaro av landshövding Gustav Cedervall, bördig från Björskog, och 120 speciellt inbjudna gäster invigdes skollokalerna på Skolgatan i Valskog. Den nya låg- och mellanstadieskolan stod färdig att tas i bruk. Den nya skolan döptes till Björskogsskolan till skillnad från den gamla skolan vid kyrkan som haft namnet Björskogs Skola.”

För att tillfredsställa behovet av samlingslokaler byggdes Björskogsskolan för att kunna utnyttjas som bygdegård. Skolan fick därför gymnastiksal med scen och i anslutning till den två stycken teaterloger.

Idag går cirka 90 barn på skolan, från förskoleklass till klasserna ett till sex och det arbetas aktivt med idrott och utomhuspedagogik.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: