Publicerad

Digitaliseringen i skolan fortsätter

Skolorna i Kungsör får i dagarna leveranser av både Chromebooks och iPads. Satsningen på ett digitalt verktyg till varje elev fortsätter nu i slutet av vårterminen för att blomma ut helt när ett nytt läsår tar vid i augusti.

Bild på flickor vid en dator

Skolan har fått öronmärkta pengar till datorer och lärplattor

I Kungsör är införandet av både informations- och kommunikationsteknik och de digitala verktygen redan på god väg att införas. Men med politikernas beslut om en utökad budget som ska användas till digital skolutveckling tar vi nu ett steg till. Från och med i år (2016) har skolorna drygt 1 miljon kronor att använda till bland annat datorer och lärplattor i klasserna. Det innebär att eleverna i årskurserna fyra till och med sex får disponera varsin "egen" iPad. Högstadiets elever får istället bärbara datorer, så kallade Chromebooks.

Klassuppsättningar och interaktiva skrivtavlor finns redan

I dag ingår informationsteknik och digitala lärverktyg som en naturlig del i skolans uppdrag att ge eleverna kunskap och måluppfyllelse. Det är inte så att papper och penna är förlegat, men kombinerat med nya hjälpmedel finns större möjligheter att finna vägar till kunskap som passar fler.

- Lärplattor används i varje klass, och tillsammans med smarta programvaror och webbtjänster lockas och leks lärandet fram. Vi ser tydligt att detta arbetssätt ger resultat, säger barn- och utbildningschefen Fredrik Bergh.

Mer information

Om du vill veta mer om hur satsningen genomförs på ditt barns skola är du välkommen att kontakta respektive rektor.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: