Röstkort

Valmyndigheten skickar ut röstkort i början av maj till alla som finns i röstlängden.

Där finns uppgift om vilken vallokal du ska rösta i om du väljer att rösta på valdagen och uppgift om närmaste förtidsröstställe.

Särskilt röstkort för utlandssvenskar

Du som är svensk och folkbokförd i utlandet kommer att få ett särskilt utlandsröstkort. Det skickas ut under juli månad. Utlandsröstkortet är främst till för att användas vid brevröstning och röstning på ambassad eller konsulat.

Röstkortet innehåller ingen uppgift om vilken vallokal du hör till i Sverige så om du som utlandssvensk befinner dig i Sverige vid tiden för valet bör du vända dig till Valmyndigheten, kommunen eller länsstyrelsen för att få ett dubblettröstkort som kan användas för röstning i Sverige.

Det är viktigt att du kontrollerar uppgifterna på ditt röstkort

Om uppgifterna på röstkortet är felaktiga eller om du anser dig vara felaktigt utesluten ur röstlängden kan du begära att uppgifterna rättas. Du begär rättelse senast 12 dagar före valdagen.

Det är alltid bäst att ta med röstkortet

Om du vill förtidsrösta är grundregeln att du ska ha ditt röstkort med dig. Skulle du glömma röstkortet kan röstmottagarna hjälpa till att skriva ut en dubblett.

Om du vill rösta i din vallokal på valdagen är det till god hjälp för röstmottagarna att ha med ditt röstkort. Du måste inte ha röstkortet med dig.

Om jag inte fått röstkort eller tappat bort det

Om du inte har fått ditt röstkort eller tappat bort det, kan du få ett nytt. Ring Valmyndighetens telefonservice, telefon 020-82 58 25, e-posta till rostkort@val.se eller kontakta kommunen.

Personer med skyddad identitet som behöver nytt röstkort kan kontakta Länsstyrelsen.

Kom ihåg legitimation

Du måste alltid kunna styrka din identitet när du ska rösta. Enklast gör du det med en id-handling som körkort eller id-kort.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 25 mars 2019

Kontakta oss

Kungsörs kommun

736 85 Kungsör

Telefon växeln: 0227-60 00 00

E-post: info@kungsor.se

Organisationsnr: 212000-2056

Öppettider kommunhuset

Måndag-Fredag

7.30-12.00 och 13.00-16.30

Besöksadress:

Drottninggatan 34

Tillgänglighet och dialog

Lättläst

English

Lämna synpunkt

Om webbplatsen

Translate this page: