Val 2019

Den 26 maj 2019 är det val till Europaparlamentet. För att få rösta måste du ha fyllt 18 år. Från och med den 8 maj kan du förtidsrösta om du inte har möjlighet att rösta i din vallokal på valdagen.

Europaparlamentsval

I valet väljer medborgarna i EU:s medlemsländer vilka som ska representera dem i Europaparlamentet de kommande fem åren. Webbplatsen Sveriges riksdags EU-information ger fakta och information om valet, eu.riksdagen.se. Där kan du bland annat läsa om vad EU och Europaparlamentet är, om EU:s organisation och hur beslut fattas inom EU.

Valmyndigheten

Valmyndigheten är den myndighet som ansvarar centralt för genomförandet av val i Sverige. På Valmyndighetens webbplats, finns bland annat information om det svenska valsystemet, rösträtten, valresultat från tidigare val, statistik och frågeforum. Det finns även information om valet på lättläst svenska, på teckenspråk och översatt till andra språk.

Kommunens ansvar

Valnämnden i varje kommun ansvarar för valets genomförande lokalt. Kommunen ser till att det finns vallokaler och röstningslokaler att rösta i och utser även personer, så kallade röstmottagare, som jobbar under förtidsröstningen och under valdagen.

Valet på olika språk

På valmyndighetens webbplats kan du få information om valet på olika språk. Det finns även informaton skriven på lättläst svenska samt på teckenspråk.


Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 25 mars 2019

Kontakta oss

Kungsörs kommun

736 85 Kungsör

Telefon växeln: 0227-60 00 00

E-post: info@kungsor.se

Organisationsnr: 212000-2056

Öppettider kommunhuset

Måndag-Fredag

7.30-12.00 och 13.00-16.30

Besöksadress:

Drottninggatan 34

Tillgänglighet och dialog

Lättläst

English

Lämna synpunkt

Om webbplatsen

Translate this page: