Val 2018

Den 9 september är det val till riksdag, kommun- och landstingsfullmäktige. Alla som får rösta i valen och är upptagna i röstlängden får ett röstkort hemskickat med posten.

För att ha rösträtt i något av valen måste du ha fyllt 18 år senast på valdagen. Dessutom skiljer sig reglerna åt för rösträtt till riksdagen och kommun- och landstingsfullmäktige. Från och med den 22 augusti kan du förtidsrösta om du inte har möjlighet eller vill rösta i din vallokal på valdagen.

Valmyndigheten är den myndighet som ansvarar centralt för genomförandet av val i Sverige. På Valmyndighetens webbplats www.val.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster finns bland annat information om det svenska valsystemet och rösträtten. Det finns även information om valet på lättläst svenska, på teckenspråk och översatt till andra språk.

Valnämnden i varje kommun ansvarar för valets genomförande lokalt. Kommunen ser till att det finns vallokaler och röstningslokaler att rösta i och utser även personer, så kallade röstmottagare, som jobbar under förtidsröstningen och under valdagen.

Läs mer på Valmyndighetens webbplats

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 21 juni 2018

Kontakta oss

Kungsörs kommun

736 85 Kungsör

Telefon växeln: 0227-60 00 00

E-post: info@kungsor.se

Organisationsnr: 212000-2056

Öppettider kommunhuset

Måndag-Fredag

7.30-12.00 och 13.00-16.30

Besöksadress:

Drottninggatan 34

Tillgänglighet och dialog

Lättläst

English

Lämna synpunkt

Om webbplatsen

Translate this page: