Köping, Arboga och Kungsör i Almedalen

Almedalen är en plats för möten och erfarenhetsutbyten och ett sätt för oss att skapa kontakter, hämta idéer från andra aktörer och dela med oss av kunskap och information kring den goda samverkanvi har mellan Köping, Arboga och Kungsör.

Tre år i rad har representanter från västra Mälardalen varit på plats under Almedalsveckan. 2016 blev startskottet för projektet Samverkan i västra Mälardalen när representanter från kommunerna och det lokala näringslivet träffade civilminister Ardalan Shekarabi. Mötet resulterade i ett brev till civilministern där Köping, Arboga och Kungsör tillsammans med näringslivet erbjöd sig att bli ett pilotområde för utvecklad samverkan för kommuner.

Civilministern gästade vårt seminarium

I Almedalen 2017 var Köping, Arboga och Kungsörs kommun på plats för att prata om hur en mer långtgående samverkan är en viktig lösning på framtida utmaningar för kommunerna. Den 4 juli höll kommunstyrelsens ordförande från alla tre kommunerna ett gemensamt seminarium. På scenen fanns också civilministern Ardalan Shekarabi, lokala näringslivsföreträdare och Lena Micko, ordförande SKL.

Se och lyssna på seminariet här, cirka en timme långt:

Erfarenhetsutbyte och nya kontakter

Under seminariet 2018 välkomnade vi Åsa Eriksson, ledamot och Sverker Lindblad, huvudsekreterare i Kommunutredningen. Även Lena Micko, ordförande i SKL gästade vårt seminarium. Samtalet handlade bland annat om projektets möjligheter att bli försöksområde, upphandling och de områden vi nu är redo att samverka inom bl.a. genom avtalssamverkan.

Se och lyssna på seminariet här, cirka en timme långt:

Intervju med Åsa Eriksson, ledamot i Kommunutredningen

Intervju med Lena Micko, ordförande i Sveriges Kommuner och Landsting

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:

Kontakta Kungsörs kommun

Telefon: 0227-60 00 00

E-post: info@kungsor.se

Öppettider: Måndag-Fredag

7.30-12.00 och 13.00-16.30
Avvikande öppettider kommunhuset


Organisationsnr: 212000-2056


Besöksadress:

Drottninggatan 34, 736 85 Kungsör

Postadress:

Kungsörs kommun, 736 85 Kungsör


Fakturaadress:

Box 34, 736 21 Kungsör
Mer om fakturering här