Bli leverantör

Vi i Kungsörs kommun tycker att det är viktigt att ha en bra dialog med företag och jobbar aktivt för att fler lokala företag ska kunna bli leverantör till kommunen. Därför har vi sammanställt information till dig som vill bli leverantör eller som vill ha mer information om upphandling i Kungsör kommun.

Kommunerna i Köping, Arboga, Kungsör och Surahammar gör kontinuerligt olika inköp till alla sina verksamheter. Det gäller allt från kontorsmaterial, konsulttjänster och livsmedel till fordon, utbildningar och entreprenader m.m. Genom att i förväg upphandla dessa inköp, kan kommunerna få bättre priser och övriga avtalsvillkor.

Upphandlingsenheten samordnar

Upphandlingsenheten i Västra Mälardalens Kommunalförbund (VMKF) samordnar upphandlingar för Köpings-, Arboga-, Kungsörs- och Surahammars kommun samt de kommunala bolagen. Arbetet sker med utgångspunkt i vår Upphandlings- och inköpspolicy. Målsättningen är att få bästa kvalitet till lägsta möjliga kostnad.Vissa större upphandlingar sker av den anledningen i samarbete med Regionförbundet Örebro län och dess medverkande kommuner.

Hur börjar en upphandling?

En upphandling börjar med att Kungsörs kommun har behov av en vara eller tjänst. Det kan också vara så att ett ramavtal håller på att löpa ut och ska konkurrens-utsättas igen.

Hur blir jag leverantör?

Det finns två möjliga sätt att bli leverantör till kommunen.

  • Teckna ett ramavtal genom att lämna ett anbud och vinna upphandlingen.
  • Bli leverantör genom direktupphandling.

Ramavtal

Kungsörs kommun har möjlighet att använda sig av ramavtal vid upphandlingar. Ett ramavtal är ett samlingsbegrepp för ett köpeavtal när till exempel olika förvaltningar behöver köpa in varor och tjänster av samma typ, vid upprepade tillfällen. För sådana varor och tjänster finns det gemensamma ramavtal. Dessa kommungemensamma upphandlingar kan göras på två sätt:

Pågående och planerade upphandlingar

Kungsörs kommun måste enligt lagen annonsera sina upphandlingar i en allmänt tillgänglig databas. Vissa upphandlingar ska även annonseras inom EU om möjligheten att lämna anbud.

Länk till pågående upphandlingar (öppnas i nytt fönster)

Aktuella upphandlingar

Alla upphandlingar som Kungsörs kommun deltar i annonseras elektroniskt. Du som leverantör kan prenumerera på upphandlingar som annonseras i annonssystemet och på så sätt undvika att missa ett kontrakt.

Klicka på länken för att se aktuella upphandlingar i Kungsörs kommun OPIC Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Upphandlingsprocessen är helt elektronisk, vilket innebär att förfrågningsunderlag hämtas och anbud lämnas via upphandlingsverktyget Tendsign Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:

Kontakta Kungsörs kommun

Telefon: 0227-60 00 00

E-post: info@kungsor.se

Öppettider: Måndag-Fredag

7.30-12.00 och 13.00-16.30
Avvikande öppettider kommunhuset


Organisationsnr: 212000-2056
GLN: 7330619014321


Besöksadress:

Drottninggatan 34, 736 85 Kungsör

Postadress:

Kungsörs kommun, 736 85 Kungsör

Fakturaadress:

Box 34, 736 21 Kungsör

VAN-leverantör Evry

Peppol: 0007:2120002056

Tillgänglighet och dialog

Lättläst

English

Lämna synpunkt

Om webbplatsen

Hantera ditt lösenord

Translate this page: