Kungsörs näringsliv

Här möts du av ett välkomnande näringslivsklimat och ett strategiskt läge mitt i Mälardalen.

Närheten till kunskap (kompetens och utbildning), växande marknader och moderna lokaler i en attraktiv kollektivtrafiknära miljö är några skäl till varför företag väljer att etablera sig Kungsör.

På den här sidan kan du läsa mer om varför företag etablerar sig i Kungsör

Bra läge i en växande region

Kungsör ligger i centrum av Mälardalsregionen. Inom 65 minuter reser du till Stockholm, Örebro och Västerås. Inom 90 minuters restid från Kungsör arbetar och lever tre miljoner människor. Det betyder förstås fantastiska möjligheter för ditt företag.

Nära till företag, natur och kommunen

I Kungsör är det nära till allt, såväl natursköna upplevelser som kontakt med kommunen och näringslivet. Här finns ett personligt engagemang och möjlighet för människor och företag att må bra och växa. Nya bostadsområden byggs upp och företag får chans att expandera.

Näringslivskontoret i Kungsör arbetar för att underlätta både för blivande och etablerade företag och innovatörer.
Vi har ett företagsregister där du kan registrera dig, bland annat för att få aktuell information från oss via e-post.

Varje vecka gör vi företagsbesök hos våra lokala företag. Vi är nyfikna på dig och vill gärna få en chans att träffas. Hör av dig så bokar vi en tid!

I Kungsör har vi Nyföretagarcentrum, som stöd för våra nya företagare. Du är välkommen att boka tid för en kostnadsfri, konfidentiell och objektiv rådgivning.

Kungsörs kommun anordnar tillsammans med Företagarna i Kungsör Företagsfrukost 4 gånger om året. Företagsfrukost är en positiv mötesplats för näringslivet och kommunen.

Västmanlands bästa företagsklimat

Kungsör är den kommun i Västmanland där förutsättningarna för att starta och driva företag är bäst enligt Svenskt Näringslivs undersökning om det lokala företagsklimatet. Kungsör bedriver ett ständigt förbättringsarbete för att säkerställa att den positiva utvecklingen fortsätter. Läs mer om företagsklimat på Svenskt Näringslivs webb

Kungsör är en av Västmanlands mest växande kommuner.

Intressanta företag och möjligheter till utveckling

Kungsör är en växande företagsstad med ett diversifierat och dynamiskt näringsliv med över 650 företag och 1600 arbetsplatser. Här finns såväl medelstora multinationella företag som mindre nystartade företag inom branscher som industri, bygg, hantverk och företagstjänster.

Besöksnäringen

Alltfler upptäcker Kungsör som besöksmål. Miniature Kingdom som är en tågbana som tar dig med på en resa genom ett Sverige i miniatyr. Vi har ljuvliga gårdsbutiker och caféer, samt kända och ännu oupptäckta konstnärer. Dessa tillsammans med unika natur- och kulturvärden med kunglig prägel, som har gjort att Kungsör är en plats för rekreation. Kungsörstorp är Kungsörs mycket uppskattade konferensanläggningen som lockar gäster från när och fjärran med sin goda mat och majestätiska bemötande.

Relaterad information

KONTAKTA OSS

Näringslivschef

Ida-Maria Rydberg

ida-maria.rydberg@kungsor.se
073 3610147

Besöksadress:
Drottninggatan 34
Kungsör

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:

Kontakta Kungsörs kommun

Telefon: 0227-60 00 00

E-post: info@kungsor.se

Öppettider: Måndag-Fredag

7.30-12.00 och 13.00-16.30
Avikande öppettider kommunhuset


Organisationsnr: 212000-2056
GLN: 7330619014321


Besöksadress:

Drottninggatan 34, 736 85 Kungsör

Postadress:

Kungsörs kommun, 736 85 Kungsör

Fakturaadress:

Box 34, 736 21 Kungsör

VAN-leverantör Evry

Peppol: 0007:2120002056

Tillgänglighet och dialog

Lättläst

English

Lämna synpunkt

Om webbplatsen

Hantera ditt lösenord

Translate this page: