Praktisk information för studier på vuxenutbildningen

Kungsörs vuxenutbildning erbjuder flexibla studier på grundläggande och gymnasial nivå med undervisning och lärarledd handledning på Kunskapsporten.

Bild på student

Den här studieformen innebär färre träffar med lärare och mer studier på egen hand eller tillsammans med andra kursdeltagare. Du behöver alltså ta ett stort eget ansvar för dina studier.

På de schemalagda lektionerna finns din lärare här för hjälp och stöd i dina studier. Utöver dessa tider har du möjlighet att kontakta läraren via telefon eller e-post och du har även tillgång till våra lokaler och datorer för självstudier.

Fronter webbaserad lärplattform

För att öka tillgängligheten använder vi också den webbaserade lärplattformen Fronter, där varje lärare lägger ut kursinformation och planeringar. Du kan då på ett enkelt sätt följa kursen även om du inte kan komma till ett lektionstillfälle. Ta för vana att logga in på din sida regelbundet. Användarnamn och lösenord får du när kursen startar.

Studieaktivitet

Du ska ha kontakt med din lärare varje vecka, för att räknas som aktiv i dina studier. I de flesta kurser förekommer dessutom moment som kräver obligatorisk närvaro. Om du har studiemedel från CSN är det extra viktigt att du följer din planering eftersom avvikelser kan påverka rätten till studiemedel.

Behörighet och ansökan

Du är behörig att söka kurser inom komvux från och med hösten det år du fyller 20 år eller tidigare om du har ett slutbetyg från gymnasieskolan.

För att bli antagen till studier måste du göra en ansökan där du också ska bifoga betygskopior. Vid kursstart gör du en individuell studieplan tillsammans med vår studie- och yrkesvägledare och utifrån den planerar du sedan kurserna med din lärare.

Vi har kontinuerlig antagning till kurserna i mån av plats. Första kursstart för våren är den 2 januari 2018. Nya kurser startar sedan var femte vecka.

Om du vill ha mer information är du välkommen att boka en tid med vår studie- och yrkesvägledare.


Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 02 januari 2018

Kontakta oss

Kungsörs kommun

736 85 Kungsör

Telefon växeln: 0227-60 00 00

E-post: info@kungsor.se

Organisationsnr: 212000-2056

Öppettider kommunhuset

Måndag-Fredag

7.30-12.00 och 13.00-16.30

Besöksadress:

Drottninggatan 34

Tillgänglighet och dialog

Lättläst

English

Lämna synpunkt

Om webbplatsen

Translate this page: