Praktisk information för studier på vuxenutbildningen

Kungsörs vuxenutbildning erbjuder flexibla studier på grundläggande och gymnasial nivå med undervisning och lärarledd handledning på Kunskapsporten.

Bild på student

Den här studieformen innebär färre träffar med lärare och mer studier på egen hand eller tillsammans med andra kursdeltagare. Du behöver alltså ta ett stort eget ansvar för dina studier.

På de schemalagda lektionerna finns din lärare här för hjälp och stöd i dina studier. Utöver dessa tider har du möjlighet att kontakta läraren via telefon eller e-post och du har även tillgång till våra lokaler och datorer för självstudier.

Fronter webbaserad lärplattform

För att öka tillgängligheten använder vi också den webbaserade lärplattformen Fronter, där varje lärare lägger ut kursmaterial och planeringar. Du kan då på ett enkelt sätt följa kursen även om du inte kan komma till ett lektionstillfälle. Användarnamn och lösenord får du när kursen startar.

Studieaktivitet

Du ska ha kontakt med din lärare varje vecka, för att räknas som aktiv i dina studier. I de flesta kurser förekommer dessutom moment som kräver obligatorisk närvaro! Om du har studiemedel från CSN är det extra viktigt att du följer din planering eftersom avvikelser kan påverka rätten till studiemedel.

Behörighet och ansökan

Du är behörig att söka kurser inom komvux från och med hösten det år du fyller 20 år eller om du har ett slutbetyg från gymnasieskolan.

För att bli antagen till studier måste du göra en ansökan där du också ska bifoga betygskopior. Vid kursstart gör du en individuell studieplan tillsammans med vår studie- och yrkesvägledare och utifrån den planerar du sedan kurserna med din lärare.

Vi har kontinuerlig antagning till kurserna i mån av plats. Första kursstart för hösten är den 14 augusti 2017. Ansökan ska göras senast den 10 juni 2017. Nya kurser startar sedan var femte vecka.

Om du vill ha mer information är du välkommen att boka en tid med vår studie- och yrkesvägledare.

Senast uppdaterad: 31 mars 2017