Mat i förskola och skola

Tillagningsköket för skolmaten finns på Kung Karls skola. Här lagas all mat för transport till Västerskolan, Hagaskolan, Björsskogsskolan och till fem förskolor.

Exempelbild från MediaflowPro

Kökspersonalen strävar efter att laga maten från grunden och att använda så lite hel- och halvfabrikat som möjligt. Vi undviker maträtter som innehåller livsmedel som kan ge kraftiga reaktioner hos överkänsliga. Nötter, jordnötter och mandel ingår inte i maten.

Till varje måltid serveras salladsbuffé, bröd, margarin, mjölk och vatten.

På skolorna finns matråd, där eleverna kan vara delaktiga och påverka skolmaten och skolmatsmiljön.

Matsedeln vecka för vecka - på webben och i telefonen

Du kan se vilken mat som serveras på skolorna, både förskolorna och grundskolorna i Kungsörs kommun, antingen via en app i din smarta mobiltelefon eller på Skolmatens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Appen Skolmaten finns att ladda hem gratis från respektive appbutik.

Mål och riktlinjer för måltidsverksamheten

Målet med måltiderna är att de ska grundlägga goda matvanor och ge hälsa och välbefinnande. Studier visar hur goda matvanor, kunskapsinhämtande och prestation hör ihop. Skollunchen ska också vara allsidig, välbalanserad och ätas utan stress.

Vi vill veta vad du tycker

Har du frågor eller synpunkter på skolmaten eller om specialkosten, tveka inte att kontakta kökschefen. Kontaktinformation finns under rubriken Kontakta oss.

Senast uppdaterad: 31 januari 2017