Om du saknar behörighet till gymnasiet

För dig som saknar behörighet till ett nationellt program har gymnasieskolan fem introduktionsprogram. Inget av programmen ger examen, utan tanken är att de ska leda vidare till ett nationellt program eller till arbete.

Utbildningen är på heltid och innehållet i utbildningen bestäms i en individuell studieplan. Efter utbildningen får man ett studiebevis. Vilket program du kan gå beror bland annat på vad du har för mål med din utbildning på programmet.

Om du ligger på gränsen och inte vet om du kommer att bli behörig så är det bättre att söka ett introduktionsprogram för om du blir behörig under våren så stryks du från introduktionsprogrammet.

Språkintroduktion - IMS

Språkintroduktion vänder sig till ungdomar som nyligen har anlänt till Sverige och som inte har de godkända betyg som krävs för behörighet till ett nationellt program. Språkintroduktion är inte sökbar utan individuellt anpassad efter varje enskild elevs behov.

Kontakta din studievägledare för att diskutera vilket introduktionsprogram som kan passa dig bäst.

Senast uppdaterad: 29 oktober 2019