Gymnasielunch på lokal restaurang

Satsningen med subventionerad lunch är ett erbjudande för att möjliggöra att Kungsörs gymnasieungdomar får minst ett riktigt mål om dagen även fast skolorna är stängda samt att stödja näringen som är i kris på grund av coronaviruset.

På rekommendation av regeringen har gymnasiet för tillfället distansundervisning. Det innebär att gymnasieeleverna studerar hemifrån och inte får någon lunch på skolan. Kommunstyrelsen i Kungsör har därför utifrån tjänstemännens förslag, beslutat att ge Kungsörs gymnasieungdomar möjlighet att på Kungsörs kommuns bekostnad hämta lunch till ett värde av 65 kronor (exklusive dryck) hos de restauranger och caféer i Kungsör som är med i erbjudandet.

Erbjudandet gymnasielunch
I erbjudandet ingår att gymnasieelever som bor i Kungsörs kommun kan hämta lunch hos lokala restauranger, en lunch varje ordinarie skoldag fram till skolavslutningen (erbjudandet avslutas omgående om skolorna öppnar tidigare) Erbjudandet gäller lunch för 65 kronor, exklusive dryck.

Tider som gäller
Gymnasielunch gäller kl 11.00-14.00 ordinarie skoldagar 22 april – 11 juni (erbjudandet avslutas omgående om skolorna öppnar tidigare)
Gymnasielunch gäller inte 30 april, 1 maj, 20 maj, 22 maj

Kupong, legitimation

Restaurangen tar emot kupong och eleven styrker sin identitet med giltig id-handling.

Take away

De anslutna restaurangerna erbjuder take away till gymnasieelever. Tanken är inte att restauranger ska göra evenemang kring subventioneringen, utan att eleverna hämtar sin mat och äter hemma. Vi uppmanar människor med symptom, även milda, att begränsa sociala kontakter för att inte smitta andra. Det gäller både i arbetslivet och i privatlivet. Vi uppmanar även de anslutna elevrestaurangerna att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer för deras personal.

Dessa restauranger är med i erbjudandet

Bagarns
Casa Nostra
Damascino
Kungsudden
Kungsörs pizzeria
Maistro
Nellys
Phoenix
Poppis
Thor Modéen (från 11 maj preliminärt. Mer information kommer)

Använda flera kuponger på en dag

För dig elev som vill eller behöver så är det okej att använda fler av dina lunchkuponger på en dag. Du har totalt 3 kuponger unika för varje restaurang, samt 2 kupoonger som du är fri att använda på vilken av de deltagande restaurangerna du vill.

Kontakt gällande erbjudandet gymnasielunch

Har du frågor, kontakta Ida-Maria Rydberg, näringslivschef
0733-610147, ida-maria.rydberg@kungsor.se


Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 05 maj 2020

Kontakta Kungsörs kommun

Telefon: 0227-60 00 00

E-post: info@kungsor.se

Öppettider: Måndag-Fredag

7.30-12.00 och 13.00-16.30


Organisationsnr: 212000-2056
GLN: 7330619014321

 

Besöksadress:

Drottninggatan 34, 736 85 Kungsör

Postadress:

Kungsörs kommun, 736 85 Kungsör

Fakturaadress:

Box 34, 736 21 Kungsör

Tillgänglighet och dialog

Lättläst

English

Lämna synpunkt

Om webbplatsen

Translate this page: