Fritidsgårdar

I Kungsörs kommun finns två fritidsgårdar. Den ena fritidsgården ligger nära skolan i samhället Valskog, den andra fritidsgården ligger centralt i Kungsör.

Exempelbild från MediaflowPro

Fritidsgården Valskog

Fritidsgården är en öppen verksamhet dit du kan gå för att spela kort, pingis, biljard, titta på TV, fika och umgås med kompisar och träffa fritidsledarna som arbetar där. Gården är öppen 3 dagar i veckan. På fredagar finns även möjlighet att vara i idrottshallen vid skolan för olika aktiviteter. 

Fritidsgården Kungsör

Fritidsgården är en öppen verksamhet som håller öppet fem kvällar i veckan. Till fritidsgården kan du gå för att spela musik, kort, pingis, biljard, titta på TV eller ”bara” fika och umgås med kompisar och med fritidsledarna som arbetar där.

Under dagtid finns ofta personalen på Kung Karls skola för att umgås och prata med eleverna på raster och håltimmar. Detta är en viktig del i det förebyggande ungdomsarbetet.

Aktiviteter

Fritidsgårdarna anordnar ibland olika resor, till exempel skid- och ishockeyresor och resor till nöjesfält som Gröna Lund och Liseberg.

Stormöten på Fritidsgårdarna

En gång i månaden håller man stormöte på Fritidsgårdarna. Fritidsledarna tillsammans med närvarande ungdomar tar upp aktuella frågor, önskemål om  ativiteter man vill göra.

Ferieverksamhet under sommarlovet

Under sommarlovets två första veckor anordnar Fritidsgården ferieverksamhet för ungdomar som nyss lämnat skolår 8 och 9. Under förmiddagarna utför man olika arbetsuppgifter (avlönade) under handledning av personal och på eftermiddagarna är det gemensamma trivselaktiviteter.


Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:

Kontakta Kungsörs kommun

Telefon: 0227-60 00 00

E-post: info@kungsor.se

Öppettider: Måndag-Fredag

7.30-12.00 och 13.00-16.30
Avvikande öppettider kommunhuset


Organisationsnr: 212000-2056


Besöksadress:

Drottninggatan 34, 736 85 Kungsör

Postadress:

Kungsörs kommun, 736 85 Kungsör


Fakturaadress:

Box 34, 736 21 Kungsör
Mer om fakturering här