Ansöka, lämna schema, inkomstuppgifter och säga upp plats

Om du är förälder och arbetar eller studerar så kan dina barn gå i förskolan. Barn till föräldrar som är arbetssökande har rätt till 15 timmar i veckan. Du kan ansöka om plats för ditt barn till valfri förskola inom Kungsörs kommun.

Ansökan om plats i förskolan

Ansöka om förskola kan göras tidigast sex månader innan ditt barn behöver plats, barnets ködatum räknar vi dock fyra månader innan önskat placeringsdatum. Kö på fyra månader kan förekomma. Tänk på att räkna med en inskolningstid på två veckor från och med placeringsdatumet.

Ansökan till fristående pedagogisk omsorg görs direkt till respektive verksamhet.

Erbjuden plats

När du har fått en plats för ditt barn får du e-post eller brev där du får tacka ja eller nej till erbjuden plats. 

Om du tackar ja till ditt förstahandsval står ditt barn inte längre i kö till dina övriga alternativ. Om du tackar ja till ett av dina övriga val står ditt barn kvar i kön till dina högre rankade val. Du behåller ditt ködatum för de valen, men platsgarantin gäller inte längre.

Om du tackar nej till ett erbjudande gäller inte platsgarantin längre.

Om du tackar nej till ditt förstahandsval så stryks du från samtliga alternativ. Du får då göra en ny ansökan om du vill ha en plats vid senare tillfälle.

Om du tackar nej till en förskola som inte är ditt förstahandsval så stryks det valet samt lägre rankade val.

Lämna inkomstuppgift

På webbtjänsten för förskola lämnar du information om inkomstuppgift. Inkomstuppgiften ska lämnas i samband med barnets inskolning.

Lägg in schema

När ditt barn har fått en plats på förskola behöver du lägga in schema i appen Tempus Hemma. Med Tempus är det enkelt att lägga scheman hemifrån via dator eller mobil. Det går bland annat att anmäla frånvaro och meddela förskolan vem som ska hämta barnet. Du som vårdnadshavare kan även få en överblick av hur mycket tid ditt barn är på förskolan.

Ladda ner appen Tempus Hemma på din mobil eller surfplatta. Du kan självklart även använda Tempus Hemma på din dator: Tempus Hemma på datorn.

Du loggar in till Tempus med BankID eller Freja eID.

Länkar till nedladdning av Tempus-appen
App Store för vårdnadshavare med iPhone
Google Play för vårdnadshavare med Android

Instruktioner till vårdnadshavare i Tempus Hemma

Instruktioner på Svenska Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Instruktioner på Engelska Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Instruktioner på Arabiska Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Instruktioner för Tempus Hemma på andra språk
Albanska Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Bengali  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Dari Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Finska Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Franska Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Kroatiska Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Kurmanji (kurdiska) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Mandarin Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Persiska Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Polska Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Romani Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Ryska Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Somaliska Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Sorani (kurdiska) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Spanska Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Swahili Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Sydsamiska Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Thai Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Tigrinja Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Turkiska Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Säga upp plats i förskolan

När barnet ska sluta

Om du inte längre vill utnyttja barnets plats (exempelvis om du ska flytta från orten) ska du lämna in en uppsägning.

Du säger upp din plats i förskolan via Tieto Education App. Uppsägningstiden är två månader. Du betalar för platsen under uppsägningstiden även om ditt barn inte deltar i verksamheten. 

Du som saknar e-legitimation

Har du inte en e-legitimation kontaktar du förskoleenheten på barn- och utbildningsförvaltningen för att hantera ditt ärende.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:

Kontakta Kungsörs kommun

Telefon: 0227-60 00 00

E-post: info@kungsor.se

Öppettider: Måndag-Fredag

7.30-12.00 och 13.00-16.30
Avvikande öppettider kommunhuset


Organisationsnr: 212000-2056


Besöksadress:

Drottninggatan 34, 736 85 Kungsör

Postadress:

Kungsörs kommun, 736 85 Kungsör


Fakturaadress:

Box 34, 736 21 Kungsör
Mer om fakturering här