Förskolor i Kungsör

Här kan du läsa om de olika förskolorna i Kungsörs kommun.

Skogsudden
Förskolan Skogsudden - en stressfri och känslosmart förskola där tonvikten ligger på att varje individ ska få känna sig trygg och må bra. Då ökar vår förmåga att lära men också att orka med vardagen i livet. Här hos oss visar vi därför både barnen och varandra omsorg och ger varandra tid till trygghetsskapande aktiviteter.

Skogsudden

Malmberga
Malmberga förskola har fyra avdelningar; Snigeln och Fjärilen med barn i åldrarna ett till tre år, samt Sunnanäng och Västanvind med barn i åldrarna tre till fem år. Maten som serveras på Malmberga förskola lagas i det egna tillagningsköket.

Malmberga

Kinnekulle
Kinnekulle är en förskola med rymliga lokaler där den pedagogiska miljön är noga anpassad efter verksamheten. För oss är det viktigt att den pedagogiska miljön på förskolan är genomtänkt och inspirerar barnen till att lära och utvecklas. Förskolan består av fem avdelningar där barnen är indelade till stor del efter ålder men även behov. Förskolan erbjuder även en stor utomhusgård med mycket plats för lek och rörelse.

Kinnekulle

Björkliden
Björkliden är en förskola med inriktning utomhuspedagogik. Här finns tre hemvister där barnen har sin bas med barn i åldrarna ett till fem år, Solstrålen, Regnbågen och Virvelvinden.

Björkliden

Kungsladugården
Kungsladugården är en förskola med två avdelningar. Humlegården ett till tre år och Bikupan tre till fem år. Vår vision: Trygghet, gemenskap och glädje.

Kungsladugården

Täcklunda
Täcklunda är en förskola med tre avdelningar. Marängen för barn i åldrarna ett till tre år samt Kolan och Pralinen för barn i åldrarna tre till fem år. Förskolan ligger i anslutning till Hagaskolan.

Täcklunda

Västergårdarna
På Västergårdarnas förskola har vi fyra hemvister som kallas Kristallen, Diamanten, Safiren och Rubinen. Vi har barn i åldrarna ett till fem år. På Safiren och Rubinen vistas de yngre barnen, på Diamanten och Kristallen de äldre barnen. Vår förskola ligger med närhet till skola, idrottsfält, två närliggande förskolor, grönområden och Runnabäcken där vi har möjlighet att följa vattnets förändring över året. Vi har en utemiljö med två gårdar som ger möjlighet till utforskande med till exempel vattenbana, målning, musik. En innemiljö där vi kan erbjuda ateljéer samt bygg- och konstruktionsrum på alla hemvister.

Västergårdarna

Frida
Förskolan Frida ligger i Valskog, ett litet samhälle 1 mil utanför Kungsör. Förskolan är uppdelad på fyra avdelningar: Myran, Trollsländan, Skalbaggen och Nyckelpigan med barn i åldrarna ett till sex år.

Frida

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:

Kontakta Kungsörs kommun

Telefon: 0227-60 00 00

E-post: info@kungsor.se

Öppettider: Måndag-Fredag

7.30-12.00 och 13.00-16.30
Avikande öppettider kommunhuset


Organisationsnr: 212000-2056
GLN: 7330619014321


Besöksadress:

Drottninggatan 34, 736 85 Kungsör

Postadress:

Kungsörs kommun, 736 85 Kungsör

Fakturaadress:

Box 34, 736 21 Kungsör

VAN-leverantör Evry

Tillgänglighet och dialog

Lättläst

English

Lämna synpunkt

Om webbplatsen

Translate this page: