Du som inte går i gymnasiet

Är du mellan 16 och 19 år och saknar gymnasieutbildning? Vill du veta vilka möjligheter som finns för dig?

Kommunen har enligt lag ett aktivitetsansvar för ungdomar som är folkbokförda i kommunen och som har fullgjort sin skolplikt men som inte har fyllt 20 år och inte genomför eller har fullföljt utbildning på nationella program i gymnasieskolan eller gymnasiesärskolan eller motsvarande utbildning.

I första hand vill vi hjälpa till att hitta motivation tillbaka till skolan eller andra studieformer. Ibland händer det saker i livet som gör att utbildningen måste vänta. Vi försöker då tillsammans med andra aktörer i kommunen att hitta en meningsfull sysselsättning för dig.

Vill du boka en tid, veta mer om hur vi arbetar i Kungsörs kommun eller har andra frågor så är du välkommen att höra av dig till oss.

Senast uppdaterad: 09 december 2016