Du som inte går i gymnasiet

Är du mellan 16 och 19 år och saknar gymnasieutbildning? Vill du veta vilka möjligheter som finns för dig?

Kommunen har enligt lag ett aktivitetsansvar för ungdomar som:

• inte har fyllt 20 år
  • har fullgjort sin skolplikt eller har blivit folkbokförda i landet efter skolpliktig ålder
  • inte går i gymnasieskolan, gymnasiesärskolan eller motsvarande utbildning
  • inte har en gymnasieexamen, ett gymnasiesärskolebevis eller fullföljd motsvarande utbildning med godkänt resultat.

I första hand vill vi hjälpa till att hitta motivation tillbaka till skolan eller andra studieformer. Ibland händer det saker i livet som gör att utbildningen måste vänta. Vi försöker då tillsammans med andra aktörer i kommunen att hitta en meningsfull sysselsättning för dig.

Vill du boka en tid, veta mer om hur vi arbetar i Kungsörs kommun eller har andra frågor så är du välkommen att höra av dig till oss.

Senast uppdaterad:

Avvikande öppettider kommunhuset