Demokrati, drömmar och delaktighet

Mustafa Panshiri.

Mustafa Panshiri är ute på en föreläsningsturné i Sverige. Hittills har han besökt över 50 svenska kommuner och träffat ensamkommande ungdomar. Mustafa kom till Sverige från Afghanistan som 11-åring. I dag är han 30 år gammal och arbetar som polis i Linköping. Nu besöker han Kungsör och bjuder in till en föreläsning.

Den 26 april kl. 19.00 kommer Mustafa till Kungsörs bibliotek och ger en föreläsning. Han kommer att berätta om sin resa från utanförskap till att följa sin dröm och bli polis. Han kommer också att besöka skolan under dagen med tre föreläsningar för personal och ensamkommande ungdomar.

" -Anledningen till att jag vill prata om demokrati är att jag själv en gång i tiden inte visste vad det var. När jag som 11-åring kom till Sverige tillsammans med mina föräldrar och syskon från  ett talibanstyrt Afghanistan fanns ordet demokrati inte min ordbok.”

" -Alla funderingar som jag hade när jag kom hit är något som de unga jag pratar med också undrar över. Det är mycket tankar som snurrar, och det är helt normalt. Men man måste förstå hur samhället funkar för att lära sig att hantera det, säger han.”


Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 21 april 2017

Kontakta oss

Kungsörs kommun

736 85 Kungsör

Telefon växeln: 0227-60 00 00

E-post: info@kungsor.se

Organisationsnr: 212000-2056

Öppettider kommunhuset

Måndag-Fredag

7.30-12.00 och 13.00-16.30

Besöksadress:

Drottninggatan 34

Tillgänglighet och dialog

Lättläst

English

Lämna synpunkt

Om webbplatsen

Translate this page: