Fira världsmiljöveckan med oss

Den 5 juni är det världsmiljödagen. I Kungsör har vi sedan många år utökat firandet till en hel vecka. I år blev firandet i juni flyttat till september på grund av rådande pandemi.

Bild på ekstam

Förhoppningen var att kunna genomföra fler aktiviteter under hösten. Men som alla redan vet så har vi fortfarande restriktioner om vilka arrangemang som kan genomföras och hur vi ska förhålla oss till folksamlingar.

Vi har därför bantat ned programmet till två offentliga arrangemang, ett utomhus och ett på biblioteket med föranmälan och begränsningar av antalet deltagare.

Naturkartan + Naturen som hälsokälla

Tisdag 8 september kl. 18.00 på Kungsörs bibliotek

Ylva Granath, länsstyrelsen Västmanland berättar om app:en Naturkartan. Hur funkar den, bästa tipsen på besöksvärda naturområden i länet. Gittan Wallin Wester har ett bildspel och hon berättar om varför naturen är en så bra plats för återhämtning, kraft och inspiration.

OBS: Begränsat antal platser 20 st, vi möblerar glest. Hämta din biljett på biblioteket, eller ring och reservera. Stanna hemma om du känner dig hängig.

Skogsbad och YogaQigong

Onsdag 9 september kl 18.00-19.30. Lockmora friluftsgård utomhus, 3 km utanför Kungsör.

Ta del av avstressande YogaQigong-övningar mitt i ljuvlig natur där vi guidar dig i medveten närvaro och låter kropp och sinne bada i skogens livgivande och lugnande energi. Vi avslutar med djupavslappnande vila i naturens famn.

Anmälan: görs till anna@shunya.se

OBS: Ta med: Bekväma kläder och skor efter väder, liggunderlag, filt och vattenflaska. Lärare: Anna och Tomas från Shunya Inspiration.

Vi följer folkhälsohetens rekommendationer, det är begränsat antal platser, det innebär att vi håller avstånd samt att du behöver vara medveten om din hälsa när du kommer till oss. Vi vill påminna om att stanna hemma om du eller någon i din familj är sjuk, har feber, är förkyld, hostar, har andra symptom eller varit i riskzonen. Just nu behöver vi visa varandra extra omtanke och respekt under denna ovanliga situation.

Välkommen att fira med oss!   

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:

Kontakta Kungsörs kommun

Telefon: 0227-60 00 00

E-post: info@kungsor.se

Öppettider: Måndag-Fredag

7.30-12.00 och 13.00-16.30
Avvikande öppettider kommunhuset


Organisationsnr: 212000-2056


Besöksadress:

Drottninggatan 34, 736 85 Kungsör

Postadress:

Kungsörs kommun, 736 85 Kungsör


Fakturaadress:

Box 34, 736 21 Kungsör
Mer om fakturering här